Pauls Loopgroepen

trainingsweekend van 8 t/m 10 april 2022

26 maart 2022:
Hi allemaal het is bijna zover!! Dan gaan we naar België. We zijn vrijdag vanaf 16.30 uur van harte welkom op Kalmthoutshoeve. Jullie hebben allemaal iets ingevuld om mee te nemen voor vrijdagavond voor het eten. Mocht je dit niet meer weten bel dan even.
Nu nog duimen voor mooi weer. Wij hebben er zin in!!
Lakens worden gehuurd, handdoeken moeten we meenemen en sloffen voor binnen.

8 april 2022:

afbeelding  

Hiervolgt een impressie van het super gezellig weekend:

Met Margret op de tandem, super knap gestuurd! Nogmaal dank! Pluspuntje makkelijk kletsen en foto's maken op één fiets.
Wat een lol met de spelletjes, 51 gen, de meeste kennen het nu ;) en regenwormen. Team 3, wat hebben we gelachen, elkaar gepest en de goeie wonnen! Echt lachen, Marian zag zondag tijdens de wandeling nog steeds wormen. Ha ha.
Het was een super gezellig, fijn weekend, iedereen en natuurlijk Clarisse jij ook, ('n lekker menu bedacht) hartelijk bedankt! Groetjes van Antoinette

afbeelding

Eindelijk kom het weer! Na twee jaar Corona konden we vertrekken naar Kalmthout in België.
Ik heb een geweldig weekend gehad.
We hebben heerlijk mee genomen gerechten gegeten, het was veel,  héél  véél, maar ook héél erg lekker. De sfeer was geweldig, Iedereen had er zin in en dat was goed te merken. Er werd veel gekletst, gelachen en spelletjes gespeeld.
De volgende dag (zaterdag) konden we op de elektrische fiets stappen:
helaas voor de tandem, die had geen ondersteuning  maar dat werd goed opgelost, want onze super sportieve Margret en met Antoinette achterop waren ze in staat om ons bij te houden. Bravo!!! En petje af hoor. het was wel een uitdaging, want de fietspaden in België daar hoef je niet jaloers op te zijn, daar hebben ze nog niet veel kaas  van gegeten die Belgen het was soms erg gevaarlijk,  gelukkig zijn er geen  ongelukken gebeurt. Na de spannende fietstocht zijn we aan de slag gegaan aan de maaltijd die Clarisse had voorbereid, het was heel veel snijwerk maar met z’n vieren was het snel geregeld, het resultaat was geweldig en heel erg lekker.
Wederom werd de avond gevuld, eerst een pubquiz onder leiding van Gerda schoenmaker, nou dat was niet echt gemakkelijk, maar we weten nu wel wat een lekstok is nee het was geen waterijsje hoor maar wat ik zei een lolly, maar ja de meeste stemmen gelden nou eenmaal hé ;-))
De laatste dag gingen we op pad, onder Belgische begeleiding, erg leuk vooral de Belgische taal is heel plesant, ha, ha. Het voordeel van zo’n excursie is toch wel, je steekt er altijd wel wat van op, ik weet nu in ieder geval dat je zowel links- als rechtshandige eekhoorns hebt en dat kan Je zien hoe de dennenappels zijn opgepeuzeld. Ik heb een fantastisch weekend gehad en zal er nog vaak aan terug denken. Groetjes Thea

afbeelding

Mijn 'Moment of Fame' was toch wel dat ik won met een spelletje! Ik doe nooit graag mee aan spelletjes want ik verlies altijd en wordt daar heel ongelukkig van. Vaak ben ik dan een spelbreker omdat ik niet mee doe. Toch maar gedaan dit weekend en ziedaar: ik win zowaar. Mijn weekend kon niet meer stuk.  Ik vond het ook onderling erg gezellig en er heel een fijne sfeer, Jeannette  

afbeelding

Voor mij was de Kalmthoutse heide, met madammeke Mieke een topper!
Veel geleerd van dit mooie heide gebied! Verder het heerlijke eten en de gezelligheid met allemaal! Veel dank aan onze keukenprinsessen! Ook de pubquiz was erg leuk.
Marianne en Clarisse bedankt voor het mooie weekend!! Gerda Koene

afbeelding

Onze ervaring is dat het zo leuk en gezellig samen zijn was, bijvoorbeeld je komt je bed uit en hoort een hoop gekakel en geluid van bedrijvigheid, iedereen is ergens mee bezig, thee zetten, koffie pakken,  oven aanzetten, brood afbakken, fruit schillen, tafel dekken en dan wordt je vrolijk goedenmorgen gewenst, heerlijk. Dan daarna lang tafelen met allerlei leuke en gezamenlijke gesprekken. Ook het spelletjes doen in de avond was lachen, gieren brullen met elkaar en om elkaar. Al zin in de volgende keer..... Paul en Gerda

afbeelding

Wat was het leukste??? Eigenlijk het feit dat we voor de zoveelste keer, met zo’n groep, weer een heel leuk weekend hebben gehad, hoe bijzonder is dat toch!! Mariëtte

afbeelding

Super georganiseerd door Clarisse en Marian. Samen met Antoinette op een tandem gereden. Alsof we nooit anders hebben gedaan! De yoga les van Paul was wat mijn lichaam net even nodig had. TOP. Heerlijk gegeten van alle heerlijke gerechten die iedereen had klaargemaakt.
Wel jammer dat Clarisse er niet bij kon zijn vanwege de slechte gezondheid van haar moeder.
Een kleindochter erbij voor Jos en Marian. Ja, dit zijn de uitersten van het leven!
Het was een geslaagd weekend, Margret

afbeelding

We hebben er met elkaar een heel gezellig en ontspannen weekend van gemaakt met goed verzorgde maaltijden fijne activiteiten vooral de wandeling over de heide met de Belgisch gids was amusant en ook s’avonds met de gezellige spelletjes was het zo laat Alles bij elkaar

afbeelding


Verslag van het weekend van 8-9 en 10 april in Kalmthout,


Februari 2022: Nog 7 weken en dan is het zo ver, het is 100 km rijden, willen jullie meenemen: sloffen/huisslippers, yoga matje, tapas gerechtje en eventueel spelletjes een tafeltennisbadje... en zo werden we op de hoogte gehouden en steeds nieuwsgieriger naar waar ons weekendje plaats zou vinden. Clarisse en Marian, het organiserende duo, hielden ons goed op de hoogte en zij maakten het steeds spannender voor ons ;-)). Ruim 4 weken voor 'D-Day' hoorden we dat we naar Kalmthoutsehoeve gaan in Kalmthout wat ligt in ons buurland Belgié.

Vrijdag 8 april, wegens Corona 2 jaar na de geplande datum, vertrokken 6 auto's met in totaal 18 personen richting België. Helaas zat Clarisse niet in een van de auto's, zij kon wegens familie omstandigheid niet mee en dan was zij nog wel een van de 2 organisatoren!
Iets te vroeg in Kalmthout kegen we een app-je dat er dames aan de koffie zaten bij Madame Toertjes, een koffiebar in Kalmthout. Het was even zoeken maar... we hebben de koffiebar gevonden! Madame Toertjes weet wat lekkere koffie is (en wij ook)!
Inmiddels hadden er nog een paar dames de koffiebar gevonden en toen de tijd daar was zijn we richting Brasschaatsesteenweg gereden. De weg hadden we snel gevonden maar nummer 187 was iets lastiger te vinden. Uiteindelijk zagen we waar we moesten zijn, de Hoeve was verstopt achter een indrukwekkende hek, ons zullen ze dit weekend niet weghalen!

Nadat alle gasten gearriveerd waren werden we verrast met appeltaart, Anke en Peet zijn de komende week 50 jaar getrouwd vandaar dat we getrakteerd werden op heerlijke door Ank gebakken appeltaart.
Koffie hadden we al op dus dan 'maar' een glaasje wijn er bij, de trend was gezet ;-)).

En toen gingen alle handjes wapperen... slaapkamer uitzoeken, bed opmaken, soep opwarmen, tapas klaarzetten, lasagne in de oven, indische maiskoekjes (met zoetzure saus) opwarmen, gevulde stokbrood klaarmaken, carpaccio in de schuitjes draperen, gehaktballen met hun sausje in de oven, zalm gerold in wraps, stokjes opsteken met groente en mozzarella en zo meer. Wat een plaatje om dit al te zien en wat hebben we genoten van al wat er klaargemaakt was. Tijdens de avondwandeling konden we wat uitbuiken. Deze avond hebben we bijgepraat, gelachen en diverse spelletjes gedaan.

Dag 2 zaterdag 9 april,
we werden duidelijk rustiger wakker dan jaren geleden... Toen werden we gewekt door keiharde muziek en getrommel met (volgens mij) stoffer en blik. Ook was er nu geen gedonder met verkeerde brillen en gebitten ;-)). En de theedoeken werden nu niet op het hoofd gezet maar werden gebruikt waar ze voor bedoelt waren... de vaten af drogen ;-)).

Na een uitgebreid ontbijten werden er fietsen gebracht, 1 duo fiets zonder ondersteuning en de overige fietsen met ondersteuning. Margret wierp zich op om als stuurvrouw op de duofiets plaats te nemen en Antoinette nam achter haar plaats.

afbeelding

De fietspaden zijn in België niet zoals ze bij ons zijn dus was best wel even wennen. Eenmaal in de natuur konden we relaxter trappen. De eerste stop was bij de doodendraad & en zijn slachtoffers, wat een heftig verhaal zit hier achter.

afbeelding

Onder de indruk van dit verhaal stapten we weer op de fiets.
De volgende stop was bij Uitkijktoren 'de Klot' we hebben daar wat rond gekeken en ons lunchpakketje leeg gegeten. Er stond daar een koude wind daarom niet gedraald maar weer op de fiets gestapt.

afbeelding

De route was terug richting de Hoeve, onderweg zijn we nog één keer afgestapt en dit was bij restaurant de Bosrust in Essen. Op het terras in het zonnetje hebben we iets gedronken en daar zagen we dat het een geschikt plekje was om groepsfoto van het jaar 2022 te (laten) maken.
Ik heb een van de eerste groepsfoto's er bij gezocht deze is gemaakt in 1993 of 1994? Wie het weet mag het zeggen. Wat opvalt is dat je door sporten inderdaad jong blijft ;-))

Zie hier de groepsfoto's die we in de loop der jaren gemaakt zijn.

afbeelding

Voor de fietsliefhebbers onder ons had Paul als verrassing nog een extra rondje bedacht ;-))
Om 4 uur moesten we thuis zijn want dan werden de fietsen opgehaald, natuurlijk waren we op tijd terug, het was ook genoeg geweest.
De volgende uitdaging die Paul voor ons in petto had was tafelvoetbal.... nou hij heeft ons echt niet laten winnen (wij hebben Paul wel laten winnen natuurlijk ;-)).
Toen niemand zijn uitdaging van tafelvoetbal meer aan ging was het tijd om de yogamatjes te voorschijn te halen ;-)) Ik moet zeggen het was best lekker al het rek- en strek werk.
Een mooie bijkomstigheid van deze yoga sessie was dat we ruimte konden creëren voor de volgende maaltijd, een heerlijke curry met rijst, salade en eiersalade.

afbeelding

En dan... was er 's avonds een pubquiz en de quizleider was Gerda S. Het waren leuke vragen (raadsels), voor de antwoorden moesten onze grijze cellen wel overuren maken. En de winnaars waren... de 2 Ciska's, Jeannette, Marian en Antoinette, zij kregen alle 5 een gouden plak!

afbeelding

Dag 3 zondag 10 april,
Nog in bed bedacht ik 'wat zal deze dag ons brengen'?!
Nu het bracht in elk geval de lang verwachtte kleinkind voor een van de oma's.
Deze nacht is er een kleindochter geboren en het was super fijn om te horen dat het goed gaat met mama (pap) en kleindochter. Dat dit niet vanzelfsprekend is weten we als geen ander.
Verder zijn we na een uitgebereid ontbijt gereden naar de Kalmthoutseheide en hebben er, onder begeleiding van een natuurgids een wandeling gemaakt, deze wandeling was super gaaf en informatief.
Met dank aan Jeannette kan ik vertellen waar de gids over gesproken heeft:
- Zonnedauw (vleesetend plantje),
- Zuur water,
- Vliegendennen,
- Tijgerspin cocon,
- Potstal wordt eerst uitgegraven en als het vee met kop tegen dak staat leeg gemaakt,
- Mierenleeuw (vangt mieren en gooit met zand(!),
- Konijnen bakenen hun gebied af,
- Zeeden heeft af en toe 3 naalden,
- Arme mensen die bij verdienen met zandverkoop en borstel verkoop (gemaakt van heide),
- Links- en rechtshandige(potige) eekhoorns...
Wat had deze Belgische dame een mooi verhaal (en een leuk accent) over de natuur op de Kalmthoutseheide!

Na al dit moois zijn we terug gereden naar de Hoeve waar we al wat eetbaar op tafel werd gezet en zo nodig werden ergerechtjes opgewarmd. Het zag er weer rijk uit!
We hebben er weer heerlijk van gegeten en wat toen nog over was werd mee naar huis genomen. Zo kwam er een eind aan weekendje 2022.

* We hebben tijdens dit weekend weer eens bij stil gestaan hoe bijzonder het is dat wij, als groep, al zo'n 30 jaar lief en leed met elkaar delen.*

Marian en Clarisse wij, Thea, Margret, Lenie, Ciska vd Kn., Dineke, Lizette, Ciska K., Gerda K, Mariette, de Schoentjes, El, Antoinette, Diana, Mirjam, Jeannette en Anke willen jullie danken voor het organiseren van dit super gezellig weekend in Kalmthout. Het was voor jullie een megaklus waar wij van hebben kunnen genieten.  

afbeelding
afbeelding
© 2022